9-10 oktober 2023: conferentie 'Het Evangelie in een seculiere tijd'

×

Terwijl de situatie in Oekraïne blijft verslechteren, is TGC Europa biddend op zoek naar manieren om liefde en zorg te tonen voor alle getroffenen en betrokkenen. De volgende drie sleutelfactoren liggen ten grondslag aan de hulp die wij willen bieden:

  1. Tijd – Het is duidelijk dat alleen al de omvang van de nood meer vereist dan een eenvoudige en eenmalige actie.
  2. Betrouwbare mensen en bedieningen – Het is essentieel dat er gelovige mannen en vrouwen beschikbaar zijn die op een verstandige en adequate manier inspelen op de actuele behoeften.
  3. Doelgerichtheid – De behoeften zijn eindeloos en de kansen en mogelijkheden ook. Het is daarom nodig om doelgericht kansen te identificeren en die krachtig te ondersteunen.

We moeten oog hebben voor zowel langetermijnprojecten als onmiddellijke, urgente projecten.

IN OEKRAÏNE

Met 40 miljoen mensen en een enorm onzekere toekomst lijkt het van essentieel belang om mogelijkheden te onderzoeken om de Oekraïners in Oekraïne biddend te steunen. We moeten dringend fondsen verzamelen om die zo snel mogelijk vrij te kunnen maken voor belangrijke hulp- en/of wederopbouwprojecten in het land.

Actie: er zijn enkele initiatieven die zich richten op het inreizen in Oekraïne vanuit nabijgelegen landen om eerstelijnszorg en voorraden te verstrekken aan degenen die wachten om de grenzen over te steken.

VLUCHTELINGEN

Met een geschatte 5 miljoen mogelijke vluchtelingen uit Oekraïne ligt hier een onmiddellijke kans en behoefte.

  • Fase 1 – vluchtelingen die de grens bereiken hebben onderdak en voedsel nodig.
  • Fase 2 – vluchtelingen moeten steevast naar een andere plek in Europa (en verder) worden overgebracht.
  • Fase 3 – wederopbouw van levens wanneer die D.V. in Oekraïne zijn teruggekeerd.

PROJECT 1 – POLEN

De Poolse tak van TGC – Razemdlaewangelii (‘Samen voor het Evangelie’), heeft besloten om 95 vluchtelingen gedurende een maand op te nemen. Per persoon is 250 euro per maand nodig.

Giften kunnen direct overgemaakt worden aan onze zusterorganisatie:

IBAN: PL81124019361111001091109582 – Swift/BIC Code: PKOPPLPW

Onder vermelding van: “Help for Ukrainian war victims”

U kunt giften (belastingaftrekbaar) ook overmaken op de rekening van TGC Nederland en Vlaanderen (NL56 INGB 0009 6116 15 t.n.v. stichting TGC Nederland en Vlaanderen), dan zullen wij zorgdragen voor het overmaken van uw gift naar Polen.

MEER PROJECTEN

In de komende dagen zullen wij nog meer projecten toevoegen en we zullen u daarvan door middel van onze nieuwsbrief, website en sociale media graag op de hoogte houden.

Laad meer
Laden