×
Volkomen zalig maken

Volkomen zalig maken (8)

Het hart van Christus is door de tijd heen een blijvende realiteit. Zijn hart klopte niet alleen voor zijn volk toen Hij op aarde was, dat doet het nog steeds nu Hij in de hemel is.

De vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld (3)

Christus raakt niet in verwarring en of gefrustreerd als we tot Hem komen met verdriet en nood en leegte voor nieuwe vergeving, voor vernieuwde vrijspraak. Dat wil Hij juist graag en dat is precies waar Hij voor gekomen is en het kruis heeft verdragen. We hebben de neiging om te denken dat wanneer we Jezus benaderen voor hulp en barmhartigheid in onze nood en te midden van onze zonden, we op de een of andere manier afbreuk doen aan Hem. Maar het hart van Christus kan niet leger worden, alleen maar voller. Hij is verheugd als je put uit de rijkdom van Zijn verzoeningswerk.

De vreugde die in Hem in het vooruitzicht was gesteld

De aanraking van ontferming (2)

Jezus is de reinste persoon die ooit op deze aarde heeft rondgelopen. Toen Hij de onreine mensen ontmoette, raakte Hij hen aan. Met Zijn aanraking van ontferming. Hij werd daardoor niet onrein. De zondaar werd juist rein. Hij raakte niet alleen toen onreine mensen aan. Dit doet Hij nog steeds, ook al is Hij in de hemel, namelijk door Zijn Geest.

De aanraking van ontferming

Altijd bij mij (29)

David belijdt in psalm 23 hoe hij houvast vindt in de Heer die hem nabij is als een herder. Dat geldt voor alle kinderen van het verbond, dat ze altijd bij de Vader zijn. Dan hoef je geen gevaar te vrezen. Kan dat dan? En geldt dat ook voor afgedwaalde zonen?

Altijd bij mij

Meer bijdragen

Sorteren op:
Laad meer
Laden